Wij ontvingen een berichtje van Hella PD0HWE. Ze wees ons er op dat de DARC (Duitse Amateur Radio Club) een YL-contest organiseert op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Het lijkt haar leuk dat dit in Nederland ook meer bekendheid krijgt. De Dutch Young Ladies Club is het daar mee eens!

Contestdetails:
Datum: 8 maart 2014
Tijd: 18:00 – 21:00 UTC (19:00 – 22:00 CET)
Banden: 40m en 80m in SSB en CW
Doel: Een groot aantal YLs aanmoedigen om actief te zijn tijdens de drie uur durende contest
Punten: Er zijn twee categorieën waarin meegedaan kan worden, OM en YL, met de volgende punten per QSL:
    • YL – OM 1 punt
    • YL – YL 3 punten
    • OM – OM 0 punten

Elk station kan 1 keer per band gewerkt worden.

Meer weten?

Alle informatie is te vinden op de website van de DARC, klik hier.

Hella PD0HWE:
“Duitse, Franse en ook Oostenrijkse YLs zijn dan gedurende de 3 uren van de contest actief op de 40 en 80 meter. Dit doen ze al een aantal jaren, en ik heb ook al een aantal jaren er aan deelgenomen. Misschien kan je wat op de website zetten zodat het in Nederland ook meer bekendheid krijgt.”

Bij deze. Bedankt voor de tip!

Hella PD0HWE