In het weekend van 8 en 9 juni heeft PI4YLC voor het eerst meegedaan aan de Portugal Day Contest. Heather PD3GVQ en Claudia PA5CT hadden een tijdje terug twee contesten geselecteerd, waaraan we mee zouden doen. De eerste was de ARI DX contest (zie vorige post) en nu dus deze Portugese contest. Wederom een 24-uurscontest, deze keer SSB en CW, op 5 banden (80 t/m 10 meter). Je mocht iedereen werken, maar de CT-stations leverden uiteraard de meeste punten op.

Zoals altijd moesten we de dipool voor 40m oprichten. Voor 10, 15 en 20m staat er een FB-23 op het dak en voor 80m een inverted-L achter het huis. Het plaatsen van de 40m dipool hebben we tijdens de contest gedaan. Bij aanvang van de contest bleek namelijk dat het aanbod nogal karig was. Op de hoge banden konden maar een paar QSO’s worden gemaakt. Er was dus veel tijd om bij te praten en plannen te maken. En ook nog bezoek te ontvangen, zaterdagavond en zondag tegen de middag. Ineke PD2CWM kwam haar nieuwe YLC-polo en – vest ophalen. Toen ook meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een leuke groepsfoto te laten maken!

Het was opvallend dat er erg weinig Portugese stations actief waren. Verder veel Italiaanse stations, die aan hun eigen onderlinge contest meededen en dus alleen elkaar werkten. En dan nog de DX-stations en de zogenaamde ‘onderlinge QSO’ers’ die niet aan de contest meededen. Vonden we dan eindelijk weer een Portugees station – joepie! – bleek hij geen deelnemer te zijn…

Zaterdag zijn we na een schamele 10(!) QSO’s rond 23:30 gestopt. De foodcondities waren wel helemaal in orde: Heather had een heerlijke curry gemaakt en ook is nog even ‘Bij Robèrt’ in Oisterwijk wat lekkers gehaald o.a. voor bij de koffie. Robèrt van Beckhoven was, behalve als bordkartonnen figuur, ook nog in hoogsteigen persoon in de bakkerij!

Claudia heeft de spaarzame (CT) CW-QSO’s nog meegepikt, maar voor contesteinde was het ‘op’. Gelukkig wel veel plezier gehad dus geen spijt van deze contestdeelname. Maar of we volgend jaar nog een keer aan de Portugal Day Contest meedoen?

Totaal aantal QSO’s: 19 (10 SSB, 9 CW)
Banden: 20m (14 Q’s), 15m (4 Q’s) en 10m (1 Q)

Tot de volgende contest!

Proud 2B PI4YLC!

Claudia PA5CT & Heather PD3GVQ

Heather PD3GVQ, Claudia PA5CT en Ineke PD2CWM