Claudia PA5CT

In het weekend van 4 en 5 mei hebben wij, Claudia PA5CT en Heather PD3GVQ, PI4YLC geactiveerd tijdens de ARI International DX contest. Dit is een 24-uurs contest, waarbij iedereen met iedereen werkt op vijf HF-banden (80 t/m 10m). De Italianen organiseren de contest, dus zij leveren de meeste punten op. Er werd gewerkt in SSB, CW en RTTY; dat is een combinatie die je bij een contest niet zo vaak tegenkomt.

Nadat Heather de laatste hand had gelegd aan de voorbereiding van een heerlijk bananenbrood heeft Claudia de eerste QSO’s gemaakt, uiteraard gevolgd door Heather. Even een klein uurtje er tussenuit om buiten in het zonnetje te genieten van het bananenbrood. Daarna ging Heather verder met het maken van QSO’s. We waren begonnen in SSB op 20m en er volgde nog een tiental QSO’s in CW op dezelfde band.

Een bandwissel naar 15m leverde een QSO in phone op met BH7FFR: dit Chinese station was luid en duidelijk en kon met één aanroep gewerkt worden! Daarna weer terug naar 20m, uiteraard rekening houdend met de 10 minuten regel. Rond 21:00 local time besloot Claudia wat RTTY te proberen. Zij was het weekend ervoor actief geweest in de SPDX RTTY contest en dat was best goed bevallen. Na een korte hapering kon ook PI4YLC actief zijn in RTTY. Dat heeft uiteindelijk behoorlijk wat QSO’s opgeleverd: in totaal 92 stuks.

Heerlijk bananenbrood

Tussendoor waren de foodcondities ook helemaal in orde: heerlijke (ijs)cappuccino – mèt bananenbrood en ‘s avonds verse patatjes en eikenbladsla en als toetje wederom het superlekkere bananenbrood! De nacht hebben we benut om te slapen, al was het voor Claudia een latertje; tegen 1:50 uur locale tijd heeft ze de boel toch maar even uitgezet om wat rust te nemen. De QSO-count stond toen op 200.

Rond een uur of 6 werden we bruut gewekt door het zogenaamde dauwtrappen van de Essche harmonie. Gelukkig konden we daana de ogen weer even dichtdoen om even na 9:00 weer verder te gaan. Uiteraard tussendoor nog even ontbeten en na de contest nog lekker gelunched.

De cijfertjes: In totaal hebben we in ongeveer 12 uur op 4 banden (80, 40, 20 en 15m) 234 QSO’s gemaakt. De meeste QSO’s waren op 20m (115) en daarna op 40m (94). We maakten 125 QSO’s in SSB, 17 in CW en 92 in RTTY. TRX was wederom de K3 met KPA500 (400W) en de antennes: FB-23, 40m. low dipole en 80m. inverted L.

Al met al een aangename contest, met prima condities, al waren er geen QSO’s op 10m mogelijk, maar wel met geweldige foodcondities en veel gezelligheid!

Proud 2B PI4YLC!

Claudia PA5CT & Heather PD3GVQ

Category: ARI