Vandaag is het Internationale Vrouwendag, op deze dag staan veel landen in de wereld stil bij wat vrouwen bereikt hebben in de samenleving. YLs in landen om ons heen organiseren daarom contesten en speciale awards. Vorig jaar hebben we de maand maart uitgeroepen tot ‘onze maand’, toen met het Dutch YL-award en de Russian DX-contest. Dit jaar hebben we, naast deelname aan de contest, een Ladies Night georganiseerd bij PI4AA om aandacht te vragen voor de YLs in de radiohobby. Wat ons betreft was het een groot succes!

Omdat PI4AA, de verenigingszender van de VERON, op de eerste vrijdag van de maand uitzendt, werd vrijdag 1 maart de datum voor het evenement voor ‘onze maand maart’ van dit jaar. We hebben met een aantal YLs een uitzending in elkaar gezet met de standaard rubrieken van PI4AA zoals kort nieuws, DX-nieuws en het Radio Report (dit keer met een technisch radio-experiment van een jonge YL). Ook hebben we items toegevoegd over het jubileum award van de BYLARA en “Young Ladies toen en nu…”. Het werd een mooie mix van YL-nieuws en technische zaken. Het is ons daarbij ook gelukt om de gehele uitzending alleen damesstemmen te laten horen! Met dank aan de heren van PI4AA die ons op tijd informatie leverden en ons alle ruimte gaven om de uitzending over te kunnen nemen. We danken ze ook voor het vertrouwen: geen van de OMs van PI4AA had de uitzending gehoord voordat deze in de lucht kwam!

De special uitzending van PI4AA en de inmeldronde werden verzorgd vanuit de radiokelder van Radio Club ‘t Gooi (PI4RCG) in mediastad Hilversum. Er was tegelijkertijd ook een YL-meet waarbij Young Ladies vanuit het hele land elkaar konden ontmoeten. Een van de YLs had een presentatie geregeld over de activiteiten van de Dutch Young Ladies Club van de laatste drie jaar. Verder werd er een groepsfoto gemaakt (zie hieronder) en was er genoeg mogelijkheid voor onderling QSO.

De inmeldronde op 40m en 70cm werd goed ‘bezocht’. We hebben hele leuke reacties op ons initiatief gekregen! Zo meldden zich YLs die net hun licentie hadden of nog niet eerder echt radioactief waren in de inmeldronde en waren er ook YLs via Echolink vanuit Zuid-Afrika en Frankrijk aanwezig. Verschillende OMs zochten contact om ons te vertellen wat ze van de uitzending vonden of ons aan te moedigen om dit vaker te doen. Uiteindelijk werden er 69 verbindingen gelegd via 70cm en vanwege lastige condities een stuk of 5 op 40m.

De Ladies Night was een mooie samenwerking tussen de redactie van de verenigingszender van de VERON PI4AA, Radioclub ‘t Gooi PI4RCG en de Dutch Young Ladies Club PI4YLC. We danken iedereen die hieraan heeft meegewerkt of de moeite heeft genomen om zich in te melden. Mocht je deze speciale uitzending van PI4AA nog eens willen terugluisteren dan kan dat via deze link.

Op de groepsfoto van links naar rechts: Suus PD3BOE, Heather PD3GVQ, Emmie PA1EM, Sonja PD4SON, Claudia PA5CT, Hella PD0HWE, Dieuwertje PD4JUF. Vooraan: Thessa, Karin PA1KBN, Mariëtte PA1ENG en Iris.

(c) RSP Post: copyright van de foto’s ligt bij Remco PE1PIP

2 thoughts on “Internationale Vrouwendag in stijl gevierd bij PI4AA

  1. Was een genoegen naar de speciale uitzending te luisteren, en alle bewondering voor Mariette die heel ‘professioneel’ de inmeld ronde leidde, zonder dat het op een soort contest leek. Leuk initiatief , doe het vaker ! 73 Marjoke/zs5v

  2. Hallo Dames,

    Ik heb met veel genoegen naar de uitzending geluisterd.
    Vrouwen stemmen liggen toch beter in het gehoor dan mannen stemmen Hi.

    73′ Martin

    PA0MrV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *