De Russian DX contest is ‘onze’ contest. Vanaf 2013 heeft het contestteam van PI4YLC geen enkel jaar overgeslagen. Behalve vorig jaar toen we vanwege de ontwikkelingen in de coronapandemie onze plannen moesten staken. Dit jaar moest anders. We wilden per se hoorbaar zijn in de contest en dat is gelukt!

Elke contest heeft zijn eigen uitdagingen en lessen. Dit keer lag de uitdaging vooral op organisatorisch vlak. Hoe organiseer je een multi-operator deelname aan een contest als je je aan de coronamaatregelen, het contestreglement en de gebruikersbepalingen moet houden? In andere tijden probeerden we met een groot aantal YLs actief zijn om op deze manier meerdere dames ervaring op te laten doen met radio en contesten. Deze keer kon dat helaas niet. Daarom hebben we, in goed overleg, besloten om twee dames de call PI4YLC te laten vertegenwoordigen.

Vanwege de combinatie CW en SSB deden Mariëtte PA1ENG en Claudia PA5CT samen de Russian DX contest vanaf het home-QTH van Claudia in Esch. Op het laatste moment werd er nog een dipool voor 40m geregeld zodat, naast de FB-23 voor 10, 15 en 20m en een inverted-L voor 80 en 160m, alle banden mogelijk waren. We maakten gebruik van een mooie dubbele set-up van Elecraft K3 zodat de een kon zenden en de ander kon luisteren.

Na een jaar afwezigheid was het extra bijzonder om de typische geluiden van bandruis en contestsignalen uit de radio’s te horen. We hebben niet alleen mooie contestpunten gehaald maar ook genoten van het activeren van onze call. Andere dames van de Dutch Young Ladies Club hebben ons op afstand aangemoedigd of zelf ook wat punten gemaakt onder eigen call. We hopen dat we de volgende keer met meer YLs de call PI4YLC in de lucht kunnen brengen.

Proud 2B PI4YLC!

One thought on “PI4YLC terug met deelname aan Russian DX contest

  1. Fijn Mariette en Claudia dat het dit jaar is gelukt mee te doen, met alle uitdagingen. Iets om echt met genoegen op terug te kijken natuurlijk en maar hopen dat het volgend jaar anders kan, ik bedoel gewoon allemaal als PI4YLC. Groetjes
    33/73
    Marjoke
    ZS5V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *