Afgelopen weekend deed PI4YLC voor het eerst mee aan de OK-OM DX SSB contest. In 2015 hebben we deze contest wel eerder gedaan maar toen was dat met de speciale call PI33YLC. Deze keer werd de call PI4YLC vertegenwoordigd door Claudia PA5CT en Sonja PD4SON vanuit het home-QTH van Claudia.

Tijdens de OK-OM DX SSB contest is het doel om zoveel mogelijk Tsjechische en Slowaakse stations te werken, maar andere stations leveren ook punten op. Claudia en Sonja genoten ook deze keer weer van het contesten en maakten in 24 uur tijd 242 QSO’s waarvan de meeste op 7 MHz. De 40m dipool, die Rens PA3FGA en Claudia op vrijdagavond geplaatst hadden, deed dus goed werk! Claudia had een run op 40m en schroefde daarmee het aantal QSO’s flink op. Sonja deed meestal Search & Pounce en haalde daarmee ook mooie punten. Het gelogde resultaat van PI4YLC in de OK-OM contest is 1268 punten uit QSO’s met 62 landen.

We bedanken Rens PA3FGA, die ons steeds weer een stapje verder laat groeien in het contesten met meerdere operators. Omdat de set-up nog in ontwikkeling is deden we contest mee in de Multi Operator Single Transmitter categorie (MOST) maar in de toekomst kunnen we naar een Multi Operator 2 Transmitters (MO2T) toewerken. Bij MO2T zitten beide operators voortdurend achter de een van de twee radio’s. Dat is behoorlijk inspannend voor de twee beschikbare operators. Nu konden met MOST de YLs elkaar afwisselen.

Proud 2B PI4YLC!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *