Mariëtte PA1ENG en Claudia PA5CT

Een van de mooiste contesten voor de Nederlandse radioamateur is de PACC: de wedstrijd waarbij de hele wereld op zoek gaat naar Nederlanders om in 24 uur tijd zoveel mogelijk verbindingen mee te maken in zowel CW als SSB. Elk jaar vindt de PACC in het tweede volle weekend van februari plaats en de kans is dan ook groot dat deze samenvalt met het carnavalsweekend. Maar daar trekken veel radioamateurs zich niets van aan en zo ook de YLs van de Dutch Young Ladies Club.

Vorig jaar deed PI4YLC nog mee met vijf Young Ladies. Dit jaar was het door andere plannen van de YLs niet mogelijk om met een grote groep te contesten. Daarom waren Mariëtte PA1ENG en Claudia PA5CT deze keer met zijn tweeën actief vanuit Oggelvorsenpoel, zoals Esch tijdens de carnaval heet. Terwijl de kinderen van het dorp zich aan het voorbereiden waren op de carnavalsoptocht, bouwden wij de dipool voor 40m op. Daarnaast was er een FB-23 voor 10, 15 en 20m en een inverted-L voor 80m en 160m.

Toen het antennepark compleet was, de set-up getest en het log klaargezet begonnen we eerst met een echte kwakbol, een soort groene Bossche bol met een vrolijke glimlach er op. Food condx zijn immers ook belangrijk voor in een contest en met het kikkerthema in het dorp en de nabijgelegen stad Oeteldonk pastte dit prima in onze start van de contest tijdens het carnavalsweekend. Niet alles was deze keer roze… HI!

In het begin van de contest maakten we veel verbindingen in vooral CW omdat met de condities dat toch het beste leek. Daar was immers het meeste aanbod, dachten we. Tot we op zondagochtend na een pile-up in CW ook een pile-up in SSB kregen. Het leuke was dat we daarbij ook veel bekende Nederlandse radioamateurs tegenkwamen die we al lang niet meer hadden gezien of gesproken. Het levert misschien meer punten op om iemand “uit de rest van de wereld” te spreken maar hoe leuk is het als je een bekende kan begroeten? Het ontbijt werd uitgesteld en terwijl de thee koud werd, werkten we de ene na de andere verbinding weg. Ons doel was om in totaal zo’n 400 QSO’s te maken (vorig jaar was ruim 300 geweest) maar dat werd ook dan dik ingehaald: met 625 QSO’s in het log sloten we de contest tevreden af.

Het was leuk om weer te contesten met PI4YLC en om veel verbindingen te maken met Nederland en de rest. We verheugen ons nu al op de volgende PACC. Misschien dan weer met meer YLs van de Dutch Young Ladies Club of vanaf een ander QTH. In ieder geval met fun!

Proud 2B PI4YLC!

Leuk om met bekenden een QSO te maken zoals met Sjirk PE1OFJ op zondagochtend.