V.l.n.r.: Claudia PA5CT, Sonja PD4SON, Karin PA1KBN, Suzan PD3SZN en Mariëtte PA1ENG

Bijna elk weekend is er wel een grote contest waar PI4YLC aan mee zou kunnen doen. Zo is er dit weekend de ARRL DX SSB contest waar we ook weer te horen zullen zijn. CQ contest!

Alweer drie weken geleden deden we mee met de PACC, de grote contest waarbij de hele wereld verbindingen probeert te maken met Nederland. Een erg leuke contest waaraan we niet eerder met zoveel YLs aan hebben meegedaan. In andere jaren waren de Young Ladies namelijk vooral actief bij hun eigen club of vereniging en kwam de contest voor de Dutch Young Ladies Club niet echt van de grond. Vorig jaar was dat anders: toen deden Karin PA1KBN en Claudia PA5CT mee onder PI4YLC. Een klein verslagje is te vinden in ons verslag over 2022.

Deze keer waren we met vijf YLs: Mariëtte PA1ENG, Karin PA1KBN, Claudia PA5CT, Suzan PD3SZN en Sonja PD4SON waren weer actief vanaf het QTH van Claudia en Rens PA3FGA. We maakten mooie verbindingen in zowel SSB als CW en waren #proud 2B PI4YLC in PACC!

Omdat we allemaal zo ver uit elkaar wonen was het ook fijn om weer bij te kletsen tussen de QSO’s door. Karin schreef over haar tweede keer contesten met de Dutch Young Ladies:

Jippie, we mogen! Voor mij de eerste keer met een groep YLs. Vorige keer met twee was het prima, dit vond ik best spannend. Is het net zo leuk als met “onze” groep van regio Den Bosch? Ja, dat het is zeker. Wel anders. Andere praat, minder CW, helaas ook minder antennewerk. Wat maakt het dan wel leuk? Nou, de andere praat, het bezoek, m’n matras/slaapzak en vooral…. het werken. Alleen achter de set, geen souffleur, zelf nemen en bevestiging vragen. Het is heerlijk om door een pile up te komen, reacties te krijgen. Dit is gewoon leuk! Ik weet weer waarom ik m’n licentie gehaald heb. Dank aan Claudia en Rens voor de fijne QTH!

Al met al een fijne contestdeelname waarmee PI4YLC weer op de internationale DX-kaart hebben kunnen zetten. Daarnaast dus zoals Karin al schreef: veel fun!