Karin PA1KBN

In 2022 hebben we aan twee contesten meegedaan. Ondanks dat in de tweede helft van het jaar de maatregelen werden versoepeld is het om persoonlijke redenen niet gelukt om meer activiteiten te organiseren. Wel was een aantal YLs aanwezig op de HF-dag en Dag voor de Radioamateur (die laatste viel helaas samen met de CQWW DX SSB contest).

HA-DX 15/16 januari
Vier YLs (Lisa PA2LS, Claudia PA5CT, Heather PD3GVQ en Sonja PD4SON) deden mee met de Hongaarse contest onder de call PI4YLC op het QTH van Claudia PA5CT. In totaal werden er 151 QSO’s gemaakt op vijf banden. Het grootste deel was in SSB (98 QSO’s) en 53 waren in CW.

PACC 12/13 februari
De Dutch Young Ladies Club had nog nooit eerder meegedaan aan de PACC. Met twee operators (Karin PA1KBN en Claudia PA5CT) werden uiteindelijk 152 QSO’s gemaakt op vijf banden, bijna alles in SSB. Ook deze keer werd gebruik gemaakt van de shack van Claudia PA5CT. Er waren wat tegenslagen: van te voren moest nog een geknakte vishengel (80m inverted L) vervangen worden en later bleek op 80m onderin de band de ATU niet te willen tunen. Toch waren we trots op onze eerste deelname, ook omdat Karin PA1KBN voor het eerst meedeed met PI4YLC.

Inmiddels zijn er plannen gemaakt voor de eerste helft van 2023. We hopen er een (radio)actief jaar van te maken en bekende OMs en YLs weer te ontmoeten zowel in het echt als op de band.

Cu in in contest in 2023!

YLs op de DvdRA: Lisa PA2LS, Suzan PD3SZN, Sonja PD4SON en Heather PD3GVQ