Ieder laatste volle weekend van augustus treffen Nederlandse en Duitse radioamateurs elkaar in Bad Bentheim. Dit weekend is het alweer 50 jaar geleden dat de Deutsch Niederländische Amateurfunker Tage (DNAT) voor het eerst gehouden werden. De Dutch Young Ladies Club was erbij.

Gerard PA0GVO, bestuurslid van de VRZA, heeft ons persoonlijk gevraagd om dit jubileumjaar naar de DNAT te komen. Mariëtte PA1ENG, Claudia PA5CT en Heather PD3GVQ bezochten daarom een van de radioamateur campings en de radiomarkt in de sporthal van een school.

Aan de andere kant van het kasteel was weer de jaarlijkse vlooienmarkt. In het midden van het park hadden leden van afdeling Ammerland van de Deutscher Amateur-Radio-Club (DARC) een aantal hoge antennes ter demonstratie neergezet. Dit was zeer interessant om te zien.

Op de radiobeurs hebben we veel bekenden gesproken en de nodige dingen gekocht. Ook ontmoetten we Dieuwertje PD4JUF / DO4JUF die recent haar radioamateur licentie heeft gehaald. Wellicht sluit ze zich in de toekomst aan bij ons (contest)team. Van harte welkom!

Van links naar rechts: Heather PD3GVQ, Dieuwertje PD4JUF / DO4JUF, Claudia PA5CT en Mariëtte PA1ENG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *