rozevoetbalMorgen begint de UEFA Women’s EURO 2017, dit is het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal gehouden in Nederland van 16 juli tot en met 6 augustus. Naar aanleiding van een tip van Ruud PA3RW uit Rotterdam hebben Dutch Young Ladies besloten hier twee special event calls voor in de lucht te brengen: PA17YLEC en PD17YLEC. YLEC staat voor Young Ladies European Championship.

Vanmiddag en vanavond werd met beide calls afgetrapt op zowel VHF en HF. Ondanks slechte condities door een zonneflair en onweer in midden Europa werden er verschillende stations gewerkt door Mariëtte PA1ENG, Heather PD3GVQ en Sonja PD4SON.

Het was extra leuk dat Claudia zich vanuit Liechtenstein meldde met HB0/PA5CT en dat we daarmee gelijk haar nieuwe call in het special event log maar ook ons eigen log hadden.

We hopen in de komende periode de calls nog een aantal malen te activeren en mooie QSO’s te maken. PA17YLEC en PD17YLEC zijn actief van 15 juli tot 11 augustus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *