SPDX2012certificate in lezingDit weekend is de SP DX contest. Een leuke kleine 24 uurs contest waarbij je zoveel mogelijk contacten moet leggen met Poolse provincies, zie ook de website. Na de drukte rond de Russische contest slaan we deze dit jaar over.

Vijf jaar geleden nodigde Chantal PA5YL Mariëtte PA1ENG uit mee te doen met de SP DX 2012 vanaf PI4TUE. Het idee kwam om met meerdere dames een team te vormen in de contest. Het werd de eerste multi YL operator contest na een lange stillere periode rond de Dutch Young Ladies Club. De operators toen: Mariëtte PA1ENG, Chantal PA5YL, Ineke PD2CWM, Claudia PD5AX (toen nog zonder call) en Merle, XYL van Floris PA1FW.

In de laatste vijf jaar hebben we met meerdere YLs meegedaan aan 17 kleinere en grotere contesten. Ook hebben we een special event station geactiveerd, deelgenomen aan het vuurtoren weekend en hebben de SS Rotterdam bezocht (PI4HAL). Het team van (radio)actieve Dutch Young Ladies is gegroeid en we hebben onze eigen website en contestpolo. Ook geven we lezingen over PI4YLC. Ons motto: ‘Proud 2B PI4YLC’!

IMG_2921

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *