Vorig jaar deed PI4YLC voor het eerst mee met de RDXC vanuit het Noord-Limburgse Ell. Daarvoor maakten we gebruik van de ‘kant-en-klare’ shack van PI4TUE. Een velddagstation opbouwen betekent echter dat er nog helemaal niets staat. Voorbereiding vergt dus veel planning en tijd.

Afgelopen zaterdag is begonnen met het plaatsen van de eerste antennes voor de deelname aan de Russische contest: er is een 40m deltaloop geplaatst en een dipool voor 160m. Bij de deltaloop wordt extra rekening gehouden met het afstralingspatroon. Deze moet zo optimaal mogelijk (o.a. richting Rusland) gebruikt kunnen worden.

Vrijdag wordt begonnen met het inrichten van de shack. Op zaterdag zullen de rest van de antennes geplaatst worden. Voor de 10m, 15m en 20m banden zal, net als vorig jaar, gebruik gemaakt gaan worden van een FB-23. Deze wordt dit jaar tweemaal zo hoog geplaatst als vorig jaar, nl. op 20 meter hoogte. Voor 80m zal een tweede deltaloop gebruikt worden.

De RDXC begint om 13:00 uur (Nederlandse tijd) en we hopen dat alles op tijd af is voor de contest. Voor PI4YLC is dit de vierde keer dat meegedaan wordt aan de RDXC. We hopen op goede condities en mooie verbindingen!

40mdelta-klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *