Radio in Pink Award – Giro Rosa 2018

Heather ZS6YE stuurde ons de meest recente ‘YL beam’, een nieuwsbrief met activiteiten van Young Ladies overal ter wereld. Hierin is te lezen dat de Italiaanse YLs een YL-award uitgeven en nog wel in roze… Erica IZ0EIK is de Award Manager voor Radio in Pink, een YL-award vanwege de Giro Rosa 2018 (Women’s Italy tour). Erica heeft ons gevraagd om het evenement, dat de wielrenners door de etappes volgt, te steunen en te promoten. Via deze link is een lijst te vinden van operators en support team van het Radio in Pink Award 2018 (Italiaans): www.unionradio.it/la-radio-in-rosa-2018-seconda-edizione/ Onderstaande informatie komt uit de YL beam #60:

Giro Rosa – Achtergrond van de wielerwedstrijd
De Giro d’Italia is de prestigieuze jaarlijkse wielerwedstrijd waarin wielrenners van over de hele wereld tegen elkaar strijden in meerdere etappes door Italië. The 29e versie van de Giro d’Italia voor vrouwen, ofwel Giro Rosa, wordt van 6 tot en met 15 juli 2018 gehouden. Met tien etappes wordt deze wedstrijd, voor het eerst gehouden in 1988, als de meest prestigieuze gezien voor vrouwelijk wielrenners. Hieronder is het etappeschema van 2018 te vinden, hiermee kunnen radio operators de deelnemende stations volgen:

Etappe Datum       Rit                                                                       Afstand               Type
1        6 July vrij      Verbania naar Verbania (along Lake Maggiore) 15.5 km (9.6 mi)     Tijdrit
2        7 July zat      Ovada naar Ovada                                             120.4 km (74.8 mi) Heuveletappe
3        8 July zon     Corbetta naar Corbetta                                       132 km (82.0 mi)    Vlakke etappe
4        9 July maan  Piacenza naar Piacenza                                     109 km (67.7 mi)    Vlakke etappe
5      10 July dins    Omegna naar Omegna (Lake Orta)                   117.7 km (73.1 mi)   Heuveletappe
6      11 July woe    Sovico naar Gerola Alta                                      114.1 km (70.9 mi)  Bergetappe
7      12 July don    Lanzada naar Lanzada                                       15 km (9.3 mi)         Tijdrit
8      13 July vrij     San Giorgio naar Breganze                                121.6 km (75.6 mi)   Vlakke etappe
9      14 July zat     Tricesimo naar Monte Zoncolan                         104.7 km (65.1 mi)   Bergetappe
10    15 July zon    Cividale del Friuli – Cividale del Friuli (Carnia gebergte) 120.3 km (74.8 mi) Heuveletappe

De Nederlandse Anna Van der Breggen, Olympisch en Europees kampioen 2016, won de editie van 2017, http://www.girorosa.it/

La Radio in Rosa – Radio in Pink 6-15 juli Giro Rosa 2018
Iedere dag tijdens de Italiaanse wielerwedstrijd voor vrouwen zijn de YLs actief. De URI (Union Radioamatori Italiani) heeft het award in het leven geroepen ter ere van de Tour of Italy in Pink. Per etappe wordt een eenvoudig award uitgegeven, na het contact leggen met de deelnemende YL, op de dag zelf en aan het einde tijdens de presentatie van de Tour truien (Maglie del Giro). La Radio in Rosa is een award van de Italiaanse Amateur vereniging en heeft zijn eigen mooie QSL-kaart.

Etappe stations
Er zal een URI station actief zijn tijdens iedere etappe van de wedstrijd. Het station dat contact legt met dit toegewezen etappe-station krijgt een speciale etappe certificaat. Er zijn 10 etappes en na 15 juli zullen de volgende truien uitgedeeld worden:

Roze trui: heeft in alle 10 de etappes deelnemende stations gewerkt
Cyaan-kleurige trui: heeft in 8 etappes deelnemende stations gewerkt
Groene trui: heeft in 6 etappes deelnemende stations gewerkt
Witte trui: heeft in 3 etappes deelnemende stations gewerkt
Blauwe trui: heeft in 1 etappe deelnemende stations gewerkt

Alle deelnemende YL-stations kunnen gedurende de dag actief zijn. We verwachten deelname van veel Italiaanse YLs maar ook buitenlandse deelneemsters van andere verenigingen. Deze deelnemers krijgen een certificaat.

Categorieën: YL, OM, SWL, QRP, CW, DIGITAL
Alle awards zullen gratis en in PDF uitgegeven worden. Logs dienen in Word of Excel formaat aangeleverd worden of in de tekst van de e-mail gezet worden. Op de website www.iq0ru.net, voor Radio in Pink gemaakt, zullen de logs online ingevoerd worden zodat men kan de resultaten kan opzoeken. Om het award aan te vragen kun een e-mail gestuurd worden naar: girorosa2018@unionradio.it

 

Artikel in Electron: Dutch YL-award en RDXC 2018

Drie maanden geleden sloten we vol trots ‘onze maand’ maart af met daarin de Russian DX contest en het Dutch YL-award 2018. We hebben hiervan een verslag aangeleverd bij de redacties van Electron en PI4AA (uitzending 4 mei). We moesten er even op wachten maar afgelopen weekend viel het julinummer van Electron op de mat met daarin het verslag over onze activiteiten waarbij we veel mooie verbindingen mochten maken met radioamateurs over de hele wereld. Intussen denken we na over (contest)activiteiten in de toekomst.

“De conclusie nu is in ieder geval dat het uitroepen van de maand maart 2018 als ‘onze maand’ ervoor heeft gezorgd dat het hele contestteam (radio)actiever was dan ooit. We zijn er trots op! Proud 2B PI4YLC!”

Zie hier een scan van het artikel:

 

HAM radio 2018 – een verslag van Sonja PD4SON

Afgelopen weekend was weer de HAM radio, de grootste beurs in Europa voor radioamateurs. Er waren ook Young Ladies van het contestteam van PI4YLC in Duitsland om de beurs te bezoeken. Sonja PD4SON was voor het eerst naar Friedrichshafen, dit is haar verslag:

“Na de vele verhalen zijn we nu zelf eens die kant op gegaan. Mijn OM Nico PD1AKJ en ik hebben samen met Fred PA3DLX en Hella PD0HWE een appartement geboekt in de buurt. De eerste dag (vrijdag) begonnen we in de snuffelhallen. Wat een hoop overbodige spullen hebben sommige OMs, toch hebben we zelf nog iets gevonden dat we nog niet hadden. Ook in de andere hal was er genoeg te zien en gelegenheid om ideeën op te doen. Eten was er ook in overvloed. De gesprekken met vreemde radioamateurs waren erg leuk, het is toch een grote familie. Op zaterdag was het dubbel zo druk ten op zichte van vrijdag. Ook kwamen onverwachts Ed PA3KOE en Suus PD3BOE naar Friedrichshafen. Het was erg gezellig.
Tussendoor heb ik een fotomoment proberen te regelen met Lisa PA2LS en Suzan PD3SZN van het contestteam van de Dutch Young Ladies Club. Met zoveel mensen op de beurs valt dat niet mee. Met WhatsApp contact is het toch gelukt om bij elkaar te komen. Onderstaande foto is het resultaat.
Ik ben ook nog bij het YL-treff geweest. Het was erg leuk om de verhalen te horen en daarna nog even bij de Duitse YL-stand koffie te drinken en in het gastenboek te schrijven.
We zijn twee dagen naar de beurs geweest en dat vond ik genoeg. We hebben veel mensen leren kennen met dezelfde passie. Het was een heel bijzondere beleving. Ik weet nog niet of ik volgend jaar weer naar de HAM radio ga maar je weet het nooit.”

Op de foto van links naar rechts: Sonja PD4SON, Lisa PA2LS en Suzan PD3SZN.

PI4YLC in RDXC met negen YL-operators!

Dit weekend is het contestteam van de Dutch Young Ladies Club voor de zesde keer actief in de Russian DX contest (RDXC). Sinds de deelname van een YL-operator team aan de SP-DX contest in 2012 is het team ieder jaar gegroeid en bestaat nu uit elf Young Ladies. De YLs wonen overal in het land, in alle windstreken (en net over de grens in Duitsland). Het is dus lastig om iedereen tegelijkertijd bij elkaar te brengen. Daarom is het extra bijzonder dat we met PI4YLC meedoen aan de contest met negen (!) YL-operators. Raymond PA5DX heeft ons geholpen met de setup, Wijnand PD8DX maakte deze foto van de hele groep.

Van links naar rechts: Raymond PA5DX, Claudia PA5CT, Monique PD3MKT, Ramona PD9YL, Heather PD3GVQ, Sonja PD4SON, Lisa PA2LS, en Mariëtte PA1ENG. Vooraan: Suzan PD3SZN en Ineke PD2CWM.

RDXC2018-klein

Proud 2B PI4YLC! Dit weekend in RDXC 2018

RDXC2017Deze maart is een radioactieve maand voor het contestteam van de Dutch Young Ladies Club: vanaf 1 maart zijn we al actief voor het Dutch YL-award 2018, zie www.pi4ylc.nl/award. We zijn ongeveer op de helft en er zijn bijna 500 unieke stations zijn gewerkt.

Komend weekend zal het contestteam weer meedoen met de Russian DX contest (RDXC). Dit is een 24-uurs contest waarbij zoveel mogelijk Russische oblasten, een soort provincies, gewerkt moeten worden in CW of SSB (zie www.rdxc.org ). Het wordt de zesde keer dat we meedoen! In 2013 en 2014 waren we te gast bij PI4TUE in Eindhoven, waarbij we in 2014 zelfs een “Battle of the Sexes” met de OMs gehouden hebben. In 2015 en 2016 werd er gecontest met een velddag setup in Ell (Limburg) en 2017 waren we te gast bij Hans PA0Q (voorheen PA1HR). Iedereen bedankt voor de gastvrijheid!

Onder de call PI4YLC zullen we deze keer met acht (!) YL-operators meedoen vanaf het home-QTH van Ramona PD9YL en Raymond PA5DX in Rectum (Wierden). Het is leuk om te zien dat we door de jaren heen met steeds meer Young Ladies een operatorteam kunnen vormen. We hopen dit weekend met elkaar veel mooie verbindingen in de contest te maken!

Cu in RDXC 2018!

Van PA1HR-aangepast

Dutch YL-award 2018: de details

Van 1 tot en met 31 maart zullen negen YLs van het PI4YLC contestteam hun call activeren. Wanneer er een verbinding is gemaakt met (minimaal) drie van deze YLs kan de Dutch YL-award 2018 gedownload worden van www.pi4ylc.nl/award . Hier is ook een overzicht te vinden van welke calls welke YLs hebben gewerkt.

Deelnemende YLs: Mariëtte PA1ENG, Lisa PA2LS, Claudia PA5CT, Anneke PB8YL, Ineke PD2CWM, Heather PD3GVQ, Suzan PD3SZN, Sonja PD4SON en Ramona PD9YL.

Een voorbeeld van het award staat hieronder. Vragen kunnen via award@pi4ylc.nl gesteld worden.

klein_example_award

 

 

 

Maart 2018 wordt onze maand… met een YL-award!

womens-dayOp donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, op deze dag staan veel landen in de wereld stil bij wat vrouwen bereikt hebben in de samenleving. YLs in landen om ons heen organiseren daarom contesten en speciale awards. Omdat we op 17 en 18 maart ook meedoen met de Russian DX contest onder de call PI4YLC hebben we besloten om van de maand maart onze maand te maken. Eindelijk kunnen we dus vertellen waar we al een tijdje in stilte aan werken… na meer dan twintig jaar heeft de Dutch Young Ladies Club weer een YL-award!

Van 1 tot en met 31 maart zullen negen (!) YLs van het PI4YLC contestteam hun call activeren. Wanneer er een verbinding is gemaakt met (minimaal) drie van deze YLs is er een speciaal YL-award verdiend. Deze zal te downloaden zijn van onze website. De call PI4YLC zelf kan vanwege de deelname aan de Russian DX contest helaas niet meetellen voor het award.

Deelnemende YLs:

  • Mariëtte PA1ENG
  • Lisa PA2LS
  • Claudia PA5CT
  • Anneke PB8YL
  • Ineke PD2CWM
  • Heather PD3GVQ
  • Suzan PD3SZN
  • Sonja PD4SON
  • Ramona PD9YL

Binnenkort meer over hoe het YL-award er uit zal zien en waar deze te downloaden zal zijn. We hopen op veel mooie verbindingen met radioamateurs over de hele wereld!

Het lijkt stil… dat is het dus niet

even-geduld-aubOp de achtergrond zijn de Dutch Young Ladies Club en het support-team druk bezig met het voorbereiden van (contest)activiteiten in de nabije toekomst. Daarnaast is er dit weekend de PACC contest waarbij radioamateurs over de hele wereld verbinding maken met Nederland. Zonder PI4YLC: veel Dutch YLs doen met de eigen call, groep of afdeling mee met de PACC.

We kunnen alvast verklappen dat de maand maart onze maand wordt! Zo zullen we, net als de laatste jaren, met een groot aantal YL-operators actief zijn in de Russian DX contest (17 en 18 maart). Deze keer zullen we meedoen vanaf het home-QTH van Ramona PD9YL en Raymond PA5DX in Rectum (Wierden). De andere plannen worden nog uitgewerkt. Later meer daarover…

Nog even geduld, binnenkort zijn we weer: Proud 2B PI4YLC!

 

Proud 2B PI4YLC in 2017…

kerstbalNet voor de kerstdagen is het tijd om terug te blikken op het bijna afgelopen jaar. 2017 was een mooi jaar voor de Dutch Young Ladies Club. We waren op meerdere manieren hoorbaar en zichtbaar (radio)actief…

Contesten
In het weekend van 18 en 19 maart waren we te gast bij Hans PA1HR in Zieuwent voor de Russian DX contest. We hadden maar liefst zeven YL-operators vanuit alle windstreken. Er werden 418 QSOs gemaakt en minder ervaren operators kregen de kans om contestervaring op te doen in CW en SSB. Het laatste volle weekend van oktober werd besteed aan de CQWW DX SSB contest. Claudia PA5CT en Rens PA3FGA hadden van hun home-QTH in Esch, Noord-Brabant, een conteststation gemaakt. Zes YL-operators maakten in 48 uur 738 QSOs.

Special Event Stations
Mariëtte PA1ENG en Heather PD3GVQ hebben in de periode van 15 juli tot en met 11 augustus PA17YLEC en PD17YLEC geactiveerd. YLEC staat voor Young Ladies European Championship, het Europees kampioenschap damesvoetbal. Samen met Claudia PA5CT en Sonja PD4SON van de Dutch Young Ladies Club werden er 247 QSOs gemaakt met PA17YLEC en 356 QSOs met PD17YLEC. Voor deze speciale calls zal een aparte QSL-kaart uitgegeven worden. Het was extra leuk dat het Nederlands vrouwenelftal ook nog Europees kampioen werd!

Lezing en YL-meet
Onze lezing “Proud 2B PI4YLC” werd door Mariëtte PA1ENG en Claudia PA5CT twee keer gegeven: 3 februari bij VERON afdeling Zuidoost Drenthe in Emmen en 8 mei bij VERON afdeling Friesland-Noord in Goutum. Op 23 oktober hield Mariëtte een flitslezing over de “Battle of the Sexes” bij VERON afdeling Eindhoven. De geheime reden was dat Ineke PD2CWM een smoes nodig had om hierbij aanwezig te zijn omdat haar OM Rob PE1ITR de Gouden Speld van de VERON zou ontvangen. Verder hebben we op de Dag voor de RadioAmateur (4 november) in de stand van het Traffic Bureau een YL-meet gehouden. We zijn trots dat we met maarliefst tien Young Ladies op de foto zijn gegaan en dat we zijn geïnterviewd door OMs van de VRZA.

Er worden alweer plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. We gaan onze lezing vernieuwen en willen weer meedoen aan de Russian DX contest. We hopen dat het aantal actieve dames binnen de Dutch Young Ladies Club in het komende jaar nog verder zal groeien.

Dank aan iedereen die ons heeft gesteund om er een mooi radio(actief) jaar van te maken.

Cu in contest in 2018!

happy holidays